Index

 

TT 51. Userhet / Neferhabef, Shaykh Abd al-Qurna.

 
Userhet levede fra slutningen af 18.dynasti under Horemheb til begyndelsen af det 19.dynasti under under Ramses I og døde under Seti I`s regeringstid, så graven dateres mellem 1321 og 1278 fvt.
 
Han var første profet, Ka-præst for Thotmose I, der var højt værdsat og æret fra slutningen af 18.dynasti i forbindelse med den Thebanske nekropol, men specielt højt værdsat var han for arbejderne i landsbyen Deir el Medina.
 
Kent R, Weeks har følgende beskrivelse af graven; " De malede dekorationer i denne lille, tidlig 19.dynasti grav fremviser et interessant mix af ikonografi, nogle levn fra tiden under Amenhotep III og IV, og noget fra tiden med Ramses I og Seti I. De barberede hoveder og skematiserede ansigter på mændene, f.eks. er Amarna i omrids og fremstår typisk svagt. Men der er også Ramesside detaljer som omhyggeligt malede øjenbryn, og de pralende og prangende kostymer og ofrene."(1*)
 
1
 
         
 
         
  A Forgården deles af fire gravejere. Graven er op delt i 4 afsnit. A Forgård. B Antekammer C Søjlehal med 4 søjler. D Gravskakt. E Gravkammer. Kun B er dekoreret, resten i brun puds. Thotmose I blev også tilbedt i graven.

 Vue gennem aksen, med   E-kammeret bag gitteret.

           
 
           
  Måneguden Thoth rapporterer resultatet af hjertevejningen til Osiris, bag ham Anubis.   B Userhet foran  offerbordet. B Offerbordet. Userhet foran  offerbordet.
             
 
             
  De barberede hoveder og skematiske ansigter på mændene Offerbord. Osiris, guden over underverdenen, Dekorationen på nordøst vægen er ikke blevet gjordt færdig, men står som rød-tegning. Dekorationen på nordøst vægen Åresætning skitse fra båden til Abydos sejladsen.
             
 
             
  Osiris, guden over underverdenen,       Guden Montu med solskive på urhøje,.  
             
 
             
  Userhet ofre røgelse og vand. Maat ved vægten under hjertevejningen. Gudinden Maat.   Under guden Montu med solskive på urhøje, er malet 3 Anubis på række. der hilser solen over højen.  
 
Referencer:
  • Kent R. Weeks : The Illustrated Guide to Luxor. Tombs, Tempels and Museums 2005.(1* - s.478)
  • Foto: Erik Christensen 2011-11-11.

Index

©Egyptolog.dk/ Erik Christensen 2008 - 2013 Version.5.0.0