Retur til Index

 

 QH 31. Serenput II. Qubbet el Hawa, Aswan 

   
  Serenput II´s grav er den bedst bevarede grav på  Qubbet el Hawa - vindens kuppel. Han var barnebarn af Serenput I. og levede og fungerede for Amenemhat II (1929 - 1895 fvt.). Serenput var kommandør for garnisonen på Elephantine og opsynsmand for guden Khnums præster ved hans templet.
   
  Fra indgangen kommer man ind i den store hal med 6 udekorerede søjler, mellem anden og tredje søjle til højre for indgangen står et offerbord der bærer Serenput II`s navn og titler.
  Derfra fører en korridor til kapellet, i nicher langs væggene i korridoren er opstillet  med 6 statuer af Serenput fremstillet som den mumificerede Osiris
  Korridoren fører ind i et galleri med 4 søjler der alle er dekorerede med billeder der viser Serenput.
  På den forreste væg er der en biografisk tekst af Serenput, det er stadig muligt at se net-linjerne kunstneren brugte, som støtte linier, da han arbejdede med teksten på væggen.
  Ydervæggene er plasteret med gips og dekoreret med billeder af familien, konen, sønnerne, hans moder. og gudinden Hathor.
  Til venstre for indgangen er udhugget et opbevaringsrum, der i dag 2010 bruges til opbevaring af kurve med knogler, potteskår og diverse andet fra oprydning i graven.

 

I bagvæggen dette galleri er et fantastisk velbevaret dekoreret kapel. Dette domineres af billedet på bagvæggen der viser Serenput siddende ved et offerbord, modsat bordet står hans søn med en blomst i hånden.
 
1
 
 
 
             
   
             
  Gravplanen på arabisk, fransk og engelsk er godt slidt af solen, så derfor nærmest ulæseligt i 2007 (1) Fra indgangen kommer man ind i den store hal (1) Offerbord i granit, med Serenput II`s navn og titler indhugget. (1) Firkantet søjle mer Hieroglyf indskrift.  (1) Det lille kapel inderst i templet. (1)  
 
             
   
             
  Venstre side af indgangen til kapellet. (1) Serenput siddende ved hans offerbord,  (1) Serenputs kone sidder ved hendes offerbord. (1) A 08 bagvæggen der viser Serenput siddende ved hans offerbord, modsat bordet står hans søn med en blomst i hånden. (1) Højre side af indgangen til kapellet. (1)  
 
                 
           
                 
  Serenput som den mumificerede Osiris (1) Serenput som den mumificerede Osiris (1) Serenput som den mumificerede Osiris (1)          
 
 
 
Referencer:
  • Foto: 2007 (1) Anders C,de Voss.

Retur til Index

©Egyptolog.dk/ Erik Christensen 2008 - 2011 Version.4.0.0