Index

 

Gamle nyheder fra Ægypten.

 
 
 
   
2012-01-31 Lidt almene betragtninger om dagligdagen i Luxor, et år efter Revolutionens start.
Erik Christensen  
  Fra mine samtaler med bekendte i Luxor var det muligt at fornemme en vis uro for, hvad et årsdagen for opstanden ville bringe. I dagene før var der indsværgning af medlemmerne i det nye parlament, det blev transmitteret direkte i tv. og fulgt af bla. de handlende i Basaren med stor interesse. Men gav samtidigt udtryk for en vis skepsis ved det store antal medlemmer fra muslim brothers. ellers sad de og ventede på at se medlemmet fra Luxor, sværge eden om loyalitet mod parlamentet.
  I dagene op til 25 januar var der en massiv visning af billeder der hædrede revolutionen, en temmelig massiv propaganda, der er meget forståelig. Og da dagen oprandt, forløb alt som det plejer, stille og roligt.  
   
  En ting der falder i øjnene under en tur på Vestbredden er køen ved benzintanken, forklaringen kommer fra min chauffør Said, der er mangel på benzin og ny venter folk på at tankbilen fik læsset af. Jeg så samme scene ved ved en tank på vejen mellem Esna og Edfu.
  Et mere alvorligt problem er at der er mangel på flaskegas til madlavning. På tv sider de billeder af hundredvis af mennesker der venter på at der skal komme gas til et depot.
  En konsekvenserne af manglen er de hurtigt stigende priser på dagligvarer.
   
  Turismen i Luxor har det ikke særligt godt. Antallet af besøgende er det laveste i flere år, og der er kommet en ny udvikling i byen efter at de fleste af hotelskibene er flyttet til området syd for broen. et andet forhold er ændringen af de store rejsebureauers måde at håndtere deres kunder under besøget i Ægypten. år de sælger en rundrejse er det med "alt inklusive". Dette "alt" tager man nu meget bogstaveligt, så hvor turisterne tidligere havde lidt egentid til at besøge byen, bliver de nu kun bragt til de " fabrikker og butikker" der er udvalgt af arrangørerne. Dette er måske hovedårsagen til afmatningen for de lokale, i de byer der besøges af turister fra udlandet.
  Erik Chrisensen 04 feb 2012.
   
2012-01-31 Ny grav åbnet for publikum i Deir el Medina.
  I begyndelsen af januar 2012 lukkede man grav TT 359 i Deir el Medina, men som erstatning åbnede man TT 290 . Den er nyrenoveret og fremstår som en en af de smukkeste grave på hele Vestbredden. Malerierne i det hvælvede gravkammer fremstår som var de malet i går. Det er en række enkelt motiver. som en mand der drikker af en dam, skygget af en palme, eller det store motiv der fylder vægen til venstre for indgangen, hvor der er et fint,  motiv med gravejeren og hans utroligt smukke hustru.
 
                   
           
**   **   **   **   **  
                   
 
2012-01-31 Mere om Sfinks Avenuen
  Under mit besøg i Luxor i januar, stoppede jeg ved alleen for at tage et par billeder. Her løb jeg tilfældigt ind i et "byggemøde" på projectet, og fik bekræftet at besøgscenteret ville blive åbnet i marts. Jeg fik samtidigt tilladelse til at gå ned og fotografere på alleen.
 
                 
           
**   **   **   **    
                 
 
2012-01-09 Avenue of Sfinkser vil blive delvist åbnet marts 2012
  Under en inspektion tur til Luxor arkæologiske steder, meddelte Ministeren for Antiquities Mohamed Ibrahim, at Avenue of Sfinkser vil blive delvist åbnet for offentligheden i midten af marts. Han forklarede, at en 150 meter lang sektion ud af de 2.700 meter af alléen vil være klar til det offentlige efter restaurering og lovede at løse alle tekniske og finansielle problemer for at genoptage restaurerings arbejdet i resten af alléen.
   
 
   
   
 

 

 
 
 
 

Index

©Egyptolog.dk / Erik Christensen 2008 - 2014 version 1.0.2