Index

 

Gamle nyheder fra Ægypten.

 
 
2013-06-25
   
 

2013-06-25 Udgravning af 4.500-årige båd ved Giza pyramiderne begynder

   
 

 

Den første træbjælke af kong Khufu anden båd er fjernet fra graven, hvor det er begravet i Giza.

 

 

En fælles japanske og egyptiske holdet begyndte tirsdag arbejdet med at fjerne en 4500 år gammel faraoniske båd fra pit på Giza pyramide plateau, hvor det er begravet.

Konservatorer fjernet en træbjælke, en del af en båd bygget til kong Khufu, som blev begravet i ca 2.500 f.Kr.. Båden blev opdaget i 1954 sammen med en anden identisk båd i en separat pit, sidstnævnte blev fjernet og restaureret, og er nu udstillet i en specialbygget museum på stedet.

Strålen er det første af flere, som vil blive fjernet til restaurering.

Siden 2009 har bådens træbjælker inde i pit blevet underkastet laboratorieanalyse for at fastlægge de typer af svampe, insekter og vira, der påvirker båden, såvel som mængden af forringelse, der har fundet sted, således at en hensigtsmæssig metode kan vælges til at gendanne den og placere den på displayet ved siden af den anden båd, kendt som Khufu skibet.

"Ophævelsen af bjælkerne er den tredje fase af en lang restaurering projekt udført af en egyptisk og japanske videnskabelige og arkæologiske team fra Waseda University, i samarbejde med den japanske regering," sagde Ahmed Eissa, minister for antikviteter.

Han forklarede, at cedertræsbjælker af båden vil blive fjernet og restaureret i en specielt laboratorium bygget på stedet, og når alle de bjælker er genoprettet, Khufu anden sol båd er at blive rekonstrueret og sat ved siden af dens tvilling ved indgangen til Grand Egyptiske Museum, der bygges med udsigt over Giza plateauet.

Eissa sagde, at i løbet af de sidste fem år holdet havde renset pit insekter, men fandt, at vandet var sivet fra den nærliggende museum, som husede den første båd. Dette havde påvirket en lille del af træet, derfor er det nødvendigt at afslutte undersøgelserne hurtigt og genoprette træet.

Den japanske hold indsat et kamera gennem et hul i kammerets kalksten loft til at transmittere videobilleder af båden på en lille tv-skærm på sitet.

Screenet Billeder viste lag af træbjælker og tømmer af cedertræ og akacie, samt reb, måtter og resterne af kalksten blokke og små stykker af hvide gips. Kameraet tillod en vurdering af bådens tilstand og muligheden for genoprettelse.

En stor hangar blevet bygget over området omkring den anden båd pit, med en mindre hangar inde til at dække toppen af båden selv. Strukturerne blev sat på plads for at beskytte træ rester under analyse og behandling. En laser scanning undersøgelse også analyseret området og væggen mellem Store Pyramide og båden pit.

Den anden blev opdaget sammen med den første i 1954 i en anden pit, når egyptiske arkitekt og arkæolog Kamal El-Malakh sammen med Zaki Nour var udfører rutinemæssig rengøring på den sydlige side af den store pyramide.

Den første båd blev fjernet stykke for stykke under tilsyn af master-restaurator Ahmed Youssef, der har tilbragt mere end 20 år at genoprette og samles igen båden.

Den anden båd forblev forseglet i sin pit indtil 1987, da den blev undersøgt af det amerikanske National Geographic Society i samarbejde med den egyptiske kontor for historiske monumenter. De gravemaskiner borede et hul i kalksten bjælker, der er omfattet det og indsat en mikro kamera og måleudstyr. Udtømningshulrummet over båden blev fotograferet og luft målinger, hvorefter pit blev genforseglet.
   
 

Artikel i Al-Ahram: Nevine El-Aref, tirsdag 25 Jun 2013: Oversat med Google Translate.

  Link til Artikel:
 

http://english.ahram.org.eg/NewsContent/9/40/74929/Heritage/Ancient-Egypt/Excavation-of-,yearold-boat-at-Giza-pyramids-begin.aspx

   
   
 

 

   
 
 

Index

©Egyptolog.dk / Erik Christensen 2008 - 2014 version 1.0.2