Index

 

Gamle nyheder fra Ægypten.

 
 
 
2014-01-19.
 

Ny kongegrav fundet i Abydos.

   
 

Ifølge den ægyptiske avis Al Ahram 15 Jan 2014 har arkæologerne fra University of Pennsylvania under en rutine udgravning i Abydos syd, genudgravet en kongegrav, der tilhører en ukendt konge fra anden mellemtid, I gravens dekoration var en kartoush med navnet Sneb-Kay. Han herskede over Øvreægypten under 13 dynasti (1803 – 1665 fvt.). En tidligere udgravning viste, at graven blev bygget af genbrugt materiale fra Mellemste Rige. I graven er fundet et sæt kanope krukker. Desuden resterne af en træ sarkofag med kongens skelet, der tidligere har været mumificeret, men ødelagt ag gravrøvere. Skelettet, der er dårligt bevaret, viser, at kongen kan have været 185 cm. høj.

Joseph Wagner, leder af den amerikanske udgravning, udtaler at nabograven kan være kong Sobek Hotep fra 13 dynasti og den nyopdagede grav dateres til et dynasti kaldet Abydos, nævnt af den danske arkæolog K. Ryholt, Han tilføjede, at gavens dårlige tilstand viser, at Ægypten var ramt af økonomisk en nedgangsperiode.

   
   
 
         
  **  
**       **
         
 
             
  ** **  
**           **
             
 
     
--**  
    **
     
   
Reference. Den engelske original tekst er udgivet i Al Ahram 15 Januar 2014.
   
   Photo: Nevine Al-Aref.
   
 

http://english.ahram.org.eg/NewsContent/9/40/91651/Heritage/Ancient-Egypt/The-tomb-of-Abydos-dynasty-king-found-Gallery.aspx          

   
   

 

 
 

Index

©Egyptolog.dk / Erik Christensen 2008 - 2014 version 1.0.2