Index

 

Gamle nyheder fra Ægypten.

 
 
 
2014-02-07.
 

4.600 år gammel pyramide fundet i Egypten.

   
 

Arkæologer har fundet en pyramide i det sydlige Egypten, som menes at være 4.600 år gammel.

   
  Pyramiden er en trinpyramide, og ifølge Tech Times er den ældre end den berømte Keopspyramide i Giza.
   
  Pyramiden befinder sig i området, hvor bygden Edfu befandt sig for tusinder af år siden.
   
  Da den nyfundne pyramide blev bygget, var den ifølge Tech Times omkring 13 meter høj, men siden har plyndring af blokkene samt erosion og forfald bragt den majestætiske bygning ned på knap fem meters højde.
   
 
     
  **
**    
  Archaeologists have been stumped by the discovery of a 4,600-year-old step pyramid in Egypt. The pyramid was found near an ancient settlement called Edfu, and is older than the Great Pyramid of Giza.  (Photo : TELL EDFU Project University of Chicago Oriental Institute)  

 

  Det er usikkert, hvem der har bygget pyramiden, men ifølge Tech Times mener arkæologer, at det kan have været den egypiske farao Sneferu, som regerede fra 2610 til 2590 før Kristi Fødsel. En anden mulighed som nævnes er Huni, som regerede fra 2635 til 2610 før Kristi Fødsel.
   
  »Disse pyramider dateres til Hunis regeringstid – den sidste hersker i det Tredje Dynasti – eller eventuelt hans efterfølger Sneferu,« siger Nadine Moeller fra University of Chicago til Tech Times.
   
  Den nyfundne pyramide menes at være en del af syv pyramider bygget, som er bygget mere ’provinsielle’  steder end de store pyramider som eksempelvis Keopspyramiden i Giza. Næsten alle (seks ud af syv) af pyramiderne har ifølge Tech Times meget lignende egenskaber og dimensioner.
   
  Da pyramiderne mangler et indre kammer, mener forskere, at disse pyramider blev bygget til et andet formål end begravelse, men det er usikkert præcist til hvad.
   
  Et andet interessant træk ved den nyligt fundne pyramide er, at der er fundet hieroglyffer på den, og omkring pyramiden er der fundet rester af begravede børn.
   
  Ifølge Tech Times mener forskere, som har studeret pyramiden dog, at børnene og hieroglyfferne er kommet til senere end selve pyramiden.
   
Referencer:  
 

http://videnskab.dk/kort-nyt/4600-ar-gammel-pyramide-fundet-i-egypten

   
 

http://www.techtimes.com/articles/3146/20140204/discovery-of-4600-year-old-step-pyramid-with-remains-of-buried-children-stuns-archaeologists.htm

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 
 

Index

©Egyptolog.dk / Erik Christensen 2008 - 2014 version 1.0.2