Index

   
 

Abu Simbel.

   
 
Blandt templerne i Ægypten, er Abu Simbel       Abu Simbel blev opdaget 1813 af Burchardt, han så  
enestående og må indregnes mellem de mest imponerende af Ramses II`s monomentale bygningsværker. At kalde det et bygningsværk er ikke rigtigt, da der er tale om en monomental udhugning i bjergsiden, altså kun borthugning af materiale og ikke nogen tilføjelse. Projektet er påbegyndt tidligt i Ramses regeringstid, og har måske allerede været færdigt i Ramses 10.regeringsår.
Hvem der er arkitekt, ved man ikke, men at opgaven var pålagt den nubiske Vicekonge og hans embedsmænd, er der ingen tvivl om. De havde ansvaret for at arbejdet med byggeriet skred planmæssigt frem, altid med den viden, at kongen når som helst kunne komme og besigtige byggeriet, under en af hans konstante rejser rundt i landet.
   
hovederne og overkroppen af statuerne, men udgravede ikke.

 Få år senere i 1817, genfandt Giovanni Belzoni stedet, og startede samme år udgravning af templet. Det lykkede for ham at grave ned og finde hoved-indgangen til templet.

 
 
Da man påbegyndte opførelsen af den Aswan store dæmning, lå templerne i Abu Simbel inden for det område, der ville blive oversvømmet, og man satte derfor den enorme opgave i gang, at flytte templerne, udskåret i blokke, 60 meter højere op
 
 
Planen for templets indretning følger det klassiske          
 mønster for templerne der blev opført i Nye Rige fra omkring 1550 fvt.    Ved den sydlige grænsen til Nubien lod Ramses II  i  ca 1250 fvt. opført to klippetempler.      
Udover funktionen som templer er de også en magt demonstration, for de folkeslag der levede syd for den ægyptiske grænse.
   
 

 

   
  Ramses II Tempel.
   
 
             
   
             
             
   
 
                   
   
                   
                   
   
 

 

   
  Nefertari´s Tempel.
   
 
                   
   
                   
                   
   
 
                 
     
                 
                 
   
 

 

   
  Steler på Abu Simbel
   
 
               
   
               
               
   
  Referencer.
 
  • 2007 Foto: Anders C.de Voss.
 

Index

  ©Egyptolog.dk/ Erik Christensen 2008 - 2011 Version.4.0.0