Retur til Index

 

Hathor / Nekhbet Kapel - Wadi Hillal.

 
På vejen igennem Wadien kommer man frem til et lille tempel dedikeret til gudinderne Hathor og Nekhbet. Det er bygget af Amenhotep III. i 18.dynasti.(1386 - 1349 fvt.)
 
Bygningen er kvadratisk og omgivet af en mur med indmurede søjler. Taget i rummet er båret af fire Hathor-søjler, og i væggen modsat indgangen er en niche. En hel del af farverne er stadig velbevarede på væggenes relieffer, der skildrer Tuthmoses IV og hans søn Amenhotep III.
Bygningen blev restaureret i slutningen af antikken og smukt malede scener af ritualer. kan stadig ses.
 
Det er muligvis en af reste-stationerne for Nekhbet´s hellige bark, når den blev bragt til hendes ørkendal længere inde i Wadien.
 
På kapel facade er en tekst af Prins Khaemwaset, søn af Ramses II, hvor han bekendtgør hans fars jubilæum, i regerings år 42 (1237 fvt), samt graffiti af mange pilgrimme og andre rejsende.
 
 
 
             
   
             
  Hathor og Nekhbet kapellet set fra vest. View fra indgangen mod øst. Loftet er båret af fire Hathor-søjler. Vestvæg set fra syd mod nord Østvæg set fra syd mod nord "Bjælkerne" ligger oven på søjlerne der bærer loftet.  
 
             
   
             
  Den vestlige væg er dekoreret med offergaver. I det Nordvest hjørne, højre  for indgangen. Fra venstre Amenhotep III og Thutmoses IV. Nordvæg til venstre for indgangen Thutmoses IV. Nordvæg til venstre for indgangen, Amenhotep III. Nordøstlige hjørne til venstre for indgangen.  
 
             
   
             
  Sydvestlige hjørne. fra venstre, Amenhotep III modtager livsenergi fra guden  Horus, Gudinden Nekhbet modtager offer fra Thutmoses IV. Amenhotep III modtager livsenergi fra guden  Horus Gudinden Nekhbet Amenhotep III modtager livsenergi fra guden Amun Dekoration på ydermuren.  
 
Referencer:
  • Richard H. Wilkinson : The Complete Tempels of Ancient Egypt. 2000 (s203)
  • Foto : 2010 Erik Christensen

Retur til Index

©Egyptolog.dk/ Erik Christensen 2008 - 2012 Version.4.2.0