Retur til Index

 

Carter House Museum. Qurna

 
 
 
Carter House er det nye museum placeret hvor vejen drejer ind til Kongernes Dal. Carter house blev åbnet for offentligheden i november 2009.
Her er mulighed for at gå rundt i Carters hus, gennem køkkenet, spisestuen, Carters Kontor, Fremkalde rummet hvor Harry Burton fremkaldte billederne fra Tutankhamon´s Grav og ikke at forglemme soveværelserne.
En lærerig ting er den 20 minutter lange film, der vises ved indgangen, hvor Howard Carter fortæller om opdagelsen og åbningen af Tutankhamon´s grav.
 
Efter besøget i muset er der mulighed for at besøge cafeen, måske få lidt skygge og en tår at drikke.
 
             
       
**   **   **   **
  Der få ting, i livet, der er gratis, Men her er en.   I forbindelse med et besøg i Kongernes Dal, er Carter House en mulighed for at finde lidt skygge, besøge Carters museum og få en forfriskning i cafeen, i forbindelse med muset.   Tegning af Tutankhamon´s sarkofag med alle trækisterne optegnet.  
                 
         
**   **   **   **   **
  Det første rum man kommer ind i, er en planche-film udstilling om Howard Carter.   Gennem huset går en central gang, hvor værelserne ligger.   Skrivebordet i Howard Carters kontor.    Billeder af skrivebordet, med breve,udklip og tegninger..  
                 
         
**   **   **   **     **
  Harry Burton mørkekammer. Her blev billederne af fundene i Tutankhamon´s grav fremkaldt, under meget små forhold.   Harry Burton kamera   Burton har fotograferet Carter i et afslappet øjeblik i hjemmet.   Howard Carter og Lord Carnarvon, foto i Kontoret.  
                 
         
**   **   **   **   **
  Af møblerne i spisestuen, nogle er original og nogle reproduktioner.   Køkkenet kan bringe glæden frem, hos de kvindelige besøgende.   En ting der blev lagt meget vægt på under mit besøg var frostskadet, og moderniteten   Af  et køkken i Ægypten 1930 har det været meget moderne.  
  I huset er der to soveværelser.
                 
         
**   **   **   **   **
  Fra dobbelt soveværelset.   Modsat set i Dobbelt soveværelset.   Fra det enkelt Soveværelse.      
 
Referencer:
  • Foto: 2011 Erik Christensen
  • www.osoris.com/howard-carters-house (1*)
  • wikipedia.org/wiki/Armant (engelsk)

Retur til Index

©Egyptolog.dk/ Erik Christensen 2008 - 2012 Version 4.2.0