Index

 

Gamle nyheder fra Ægypten.

 
 
2013-05-27
   
   
 

Kinesiske turist skriver Grafitti i Luxor templet.

   
 

Grafittien ”Ding Jinhao var her" kan fjernes uden at beskadige det gamle sten relief, siger egyptiske embedsmænd.

   
 

 

Graffiti på en tempel mur i Luxor  " Ding Jinhao var her,"

   
 

En 15-årig kinesisk turist har forårsaget en internationalt ramaskrig efter et billede af hans graffiti på en mur af det gamle Luxor templet blev delt på kinesiske sociale netværk.

 Meddelelsen 'Ding Jinhao blev her' kradsede over en udskåret scene på templet væggen skildrer Alexander den Store blev fotograferet af en gruppe af kinesiske turister, der ifølge kinesiske blogs mislykkedes i forsøg på at fjerne mærkerne.

Ifølge AFP blev Jinhao efterfølgende målrettet efter kinesiske hackere, og hans forældre udsendt en undskyldning til egyptere og til kineserne, siger, at deres søn havde "råbte hele natten."

Den egyptiske stat Antiquities fortalte Ahram Online, at det havde tildelt en arkæologisk udvalg til at undersøge hændelsen, og undersøgte de forårsagede skader. Udvalget har rapporteret, at de mærker, foretaget af Jinhao er overfladiske, og kan nemt fjernes.

Minister Ahmed Eissa fortalte Ahram Online, at den del af templet muren nemt kan gendannes til dens oprindelige udseende.

For at undgå en gentagelse af sådanne hændelser i fremtiden, Eissa sagde, at han havde beordret Luxor arkæologiske inspektoratet at tildele en arkæolog til at eskortere enhver turist delegationer under deres besøg, og ville øge antallet af tilsynsbesøg foretaget på byens arkæologiske websteder
   
  Artikel i Al-Ahram: Nevine El-Aref,  2013: Obersat med Google Translate.
   
  http://english.ahram.org.eg/NewsContent/9/40/72467/Heritage/Ancient-Egypt/Chinese-tourist-scribbles-name-on-ancient-Luxor-Te.aspx
   
   
   
 
 

Index

©Egyptolog.dk / Erik Christensen 2008 - 2014 version 1.0.2