Index

 

Gamle nyheder fra Ægypten.

 
 
 
2014-02-07.
  En del af Memnon kolossen fundet i Luxor
  Flere kvartsit blokke hører til Kolossen fra Memnon blev opdaget søndag ved kong Amenhotep III s mindetempel på Luxors Vestbred.
   
  Den europæiske-egyptiske arkæologiske mission, ledet af den berømte egyptolog Horig Sourouzian, har afdækket en samling af kvartsit blokke, der havde været forsvundet siden oldtiden, fra Memnon Colossi, ved indgangen til kong Amenhotep III tempel i Kom el-Hitan på Luxors vestbred.
   
   
 
     
  **
**    
 

Foto.Nevine El-Aref

 
  Egyptens oldtidsminder minister Mohamed Ibrahim fortalte Ahram Online på søndag, at blokkene hører til den nordlige kolos og skildrer en del af statuen arm, malet bælte og nederdel.
   
  Disse blokke, Ibrahim gik, manglede siden antikken efter et jordskælv, der førte til ødelæggelsen af Dødetemplet, med undtagelse af disse to kolosser, som engang dekoreret templets indgang gate.
   
  Aly El-Asfar, leder af ministeriets gamle egyptiske antikviteter sektion, sagde, at ud over de 88cm høj og 76cm store blokke, havde missionen afdækkede også andre, der var engang en del af Colossus 'kongekrone og grundstenen.
 
  "Det er en meget vigtig opdagelse," siger El-Asfar og tilføjer, at opdagelsen af disse blokke vil føre arkæologer at rekonstruere både colossi og returnere dem til deres oprindelige pragt.
   
 
     
  **
**    
 

Foto.Nevine El-Aref

 
   
   
   
   
Referencer: Nevine El-Aref, Al Ahram, Søndag 16 Feb. 2014
   
   
   

 

 
 

Index

©Egyptolog.dk / Erik Christensen 2008 - 2014 version 1.0.2